Opholdsstedet


Småskolen ved Nakkebølle Fjord er et socialpædagogisk opholdssted med intern skole. Det ligger mellem Svendborg og Faaborg og er godkendt af socialtilsyn Midt.

Vi er et tilbud til unge, der har brug for en ny start i deres tilværelse, så de kan skabe sig de faglige og menneskelige forudsætninger, som er nødvendige i processen med at skabe sig et sundt og trygt ungdomsliv, på vejen mod at blive voksen.

Vores tilbud henvender sig til unge drenge og piger med sociale, familiemæssige, skolemæssige og adfærdsmæssige problemer og hvor udadreagerende adfærd kan være en del af de unges reaktionsmønster. Aldersgruppen er 12 til 18 år – i efterværn op til 23 år.

Vi har flere afdelinger og tilbyder på Nakkebølle også et botilbud til voksne borgere i aldersgruppen 18 til 26 år efter §107, som på grund af sociale eller psykiske funktionsnedsættelser, har brug for daglig støtte.    Vi tilbyder STU forløb og har særlige profiler med maritim og værkstedslinje, gartnerlinje og har som noget nyt en linje målrettet piger, som gerne vil dygtiggøre sig inden for hår, negle og makeup.

Småskolen ved Nakkebølle Fjord er et fantastisk sted i herskabelige bygninger. Vi er omgivet af et dejligt parklandskab som åbner sig ud mod fjorden. Som noget helt særligt på Nakkebølle, bor vores forstanderpar på stedet. Det skaber en tryg og god stemning, at de som familie i det daglige er gennemgående voksne og rollemodeller, for alle de unge.  På Nakkebølle starter alle på en frisk. Når de unge flytter ind får de et stort, lyst værelse. Værelset er som udgangspunkt indrettet med seng, sofa, klædeskab, rumdeler, kommode og sofabord. Hvis den unge selv har møbler til at indrette værelset med, er dette selvfølgelig en mulighed. For os er det vigtigt, at de unge føler, at dette er et hjem og derfor skal værelset have en indretning, som gør, at den enkelte føler sig veltilpas.  Vi inviterer de unge til at deltage i et godt ungdomsliv. Et ungdomsliv, hvor man først og fremmest kan være sikker på at møde voksne, lærere og pædagoger, som altid vil gøre deres bedste for de unge

Store og rummelige værelser

Store og rummelige værelser